Cauciucuri de iarna si despre cat de eficiente sunt anvelopele dedicate sezonului rece

Au existat discutii referitoare la unele sau alte calitati pe care le are masina care utilizeaza anvelope de iarna, printre care au fost si unele mai putin de dorit, adevarat (deci nu nuai avantaje).

Am observat, de exemplu, faptul ca la bordul masinii, indicatorul de combustibil a fost in mod clar afectat negativ. Si controlul unei masini de tractiune poate deveni, de asemenea, nevrotic, crescand in putere de la o apasare usoara de acceleratie, chiar si pe drumuri uscate.

cauciucuri de iarna

Dar cand in cele din urma a nins – desi doar un pic – anvelopele au fost o revelatie absoluta. In schimb, s-ar putea merge destul de mult oriunde, deoarece s-ar putea opri si sa accelereze, aproape ca si cum drumurile erau ude, mai degraba decat pur si simplu acoperit cu zapada.

Si dupa ce a incercat ulterior ultimele Michelin Pilot Alpin 2 anvelope in recent – pe orice – este la fel de clar faptul ca anvelopele de iarna nu sunt aici doar pentru a ramane, dar sunt tot mai bune, de la an la an. Anvelopele de iarna sunt acum o afacere mare pentru companiile din Europa. Dar cred, speranta mea, intr-adevar, este ca aceasta atitudine se va schimba in viitorul apropiat.

Care e punctul in cheltuirea unei sume mai ridicate: atunci cand nu avem vreme sau concluzii pe baza carora sa justificam un astfel de cost suplimentar. Si gandeste-te cat de mult mai eficienta ar fi daca, asa cum se intampla in alte tari diinspre nordul Europei atunci cand ninge (ceea ce inseamna de cele mai multe ani), cu totii au continuat pentru a obtine in jurul valorii de la masinile noastre, camionete, camioane si autobuze, practic ca si cum nimic nu sa intamplat .

Atat de mult si atat de mare este diferenta intre anvelopele de iarna si cele de vara.

O gama foarte larga si diversa de cauciucuri de iarna, precum si foarte multe oferte pentru sezonul rece vin acum (si in acest sezon adica) la anvelope de iarna ieftine , prin magazinul virtual dedicat: anvelope.auto.ro/anvelope-iarna.

Anvelope de iarna – Intrebari frecvente

Pot conduce la anvelopele de iarna in timpul verii?
Da, dar cel mai bun lucru de facut este sa le stocati in timpul verii in caz contrar acestea vor uza destul de repede.

2. Care sunt cele mai mari beneficii pentru anvelopele de iarna, comparativ cu pneurile normale?

Pe masini cu tractiune spate, in special, ele pot sa imbunatateasca toate domeniile de performanta. Dar cele mai mari diferente sunt in franare si tractiune, precum si diferentele sunt monumentale, la fel ca in mai mult de 50 la suta.

3. Cat costa cauciucurile de iarna?

Poate ceva mai mult sau in aceeasi gama ca si anvelopele de vara, in functie de dimensiunea, stilul si producatorul preferat.

4. Unde e cel mai bun loc pentru a le cumpara?

Verificati intotdeauna pentru oferte de pe internet (companii, cum ar fi anvelope.auto.ro), dar verificati si producatorul pentru a obtine dimensiunile recomandate.

5. Fac anvelopele de iarna o diferenta pe timp de ploaie si precipitatii?

Da, o diferenta uriasa in fapt, anvelopele de iarna vor imbunatati sistemul de franare, aderenta si tractiune generala a masinii la destul de mult pentru orice temperatura mai mica de 5-7 grade C – chiar si in uscat.

Conform sondajelor online, printre anvelopele de top recomandate si foarte cautate de utilizatori sunt si:

  • cauciucuri bridgestone
  • anvelope pirelli iarna
  • cauciucuri dunlop
  • anvelope michelin iarna
  • cauciucuri debica
  • anvelope continental iarna
  • anvelope all-season
  • cauciucuri ieftine de iarna

Mai multe informatii pot fi gasite pe paginile din sectiunile respective dedicate din site-uri de profil auto, precum PieseAuto.ro sau Anvelope.Auto.ro.