Calatorii cu grupul de prieteni – rent a car

Cand planuiesti o excursie sau o vacanta cu grupul de prieteni, poti face economii daca alegi o solutie de transport pentru a calatori impreuna. Serviciile rent a car iti fac vacanta mai placuta si mai usor de organizat si iti ofera o experienta de neuitat, aceea de a calatori impreuna. La final, inchirierea masinii este o solutie practica, economica, dar si distractiva.

Fie ca pleci intr-o vacanta in tara sau intr-o vacanta in strainatate, deplasarea este mai usoara daca ai masina potrivita pentru drum sau masina potrivita care sa te asteapte in orasul de destinatie. In zona Banatului sau  in Timisoara, de exemplu, este bine de stiut ca poti gasi o multime de oferte rent a car, unele cu preluare de la aeroport, scutindu-te astfel de grija transferului.

Cum alegi cea mai buna masina pentru calatoriile cu grupul de prieteni?

In primul rand trebuie sa te gandesti la numarul de persoane care formeaza grupul. Pentru mai mult de 5-7 persoane, este posibil sa fie nevoie sa inchiriezi mai multe masini, mai ales daca iei in calcul si spatiul alocat bagajelor.

In cazul in care alegi sa calatoresti cu una sau mai multe masini de inchiriat, cheltuielile se pot imparti in mod egal acoperind costul contractului si combustibilul, daca este cazul, fara sa fie nevoie sa te gandesti la uzura masinii personale de exemplu. Totodata, in cazul in care optezi pentru servciile rent a car, este simplu sa gasesti masina perfecta pentru intreg grupul, deoarece companiile care pun la dispozitie astfel de servicii au, in general, flote cu modele variate, precum masini de inchiriat marca Dacia, Renault, Volkswagen, Skoda, Audi, Ford, BMW si multe altele.

In al doilea rand, este recomandat sa te gandesti la traseul pe care il ai de parcurs. Poate planuiesti sa mergi la munte si in acest caz ai nevoie de o masina recomandata atat pentru confort si siguranta, cat si pentru experiente off road. Sau poate parcurgi o distanta foarte mare si in acest caz este de preferat o masina care sa se conduca usor, eventual automata.

In al treilea rand, este util de stiut ca pentru a beneficia de servicii rent a car avantajoase masina trebuie rezervata cu mai mult timp inainte. La fel ca orice alt serviciu rezervat din timp pentru calatorie, si transportul iti poate aduce economii importante. Ia in considerare varianta rent a car care iti permite sa calatoresti impreuna cu intreg grupul, fara a folosi fiecare propria masina adaugandu-i astfel kilometri in plus si uzura.