Betonul decorativ – un design de exceptie

Domeniul constructiilor evolueaza rapid si se adapteaza permanent la cererea pietei. In domeniul pavajelor, una dintre cele mai folosite tehnici datorita permanentei perfectionari este pavarea cu beton decorativ. Este important sa fiti tot timpul informat asupra celor mai moderne si noi trenduri in amenajari pentru a face cele mai potrivite alegeri atunci cand va propuneti schimbarea imaginii casei, gradinii sau a curtii dumneavoastre.

Hormigon Impreso Alicante

Sursa Foto: pavimento impreso alicante

Betonul decorativ poate fi folosit pentru pavarea oricarei suprafete de la curtea interioara pana la aleile gradinii, de la pavarea unui trotuar pana la caile de acces in parcare sau subteran. Trebuie sa stiti ca betonul decorativ este diferit de betonul clasic pe care il cunoastem cu totii. Pe langa formula clasica (ciment, nisip, pietris), betonul decorativ este imbogatit cu fibre elastice si aditivi speciali care ii confera durabilitate sporita in timp.

Betonul decorativ este cu mult superior betonului clasic si in ceea ce priveste aspectul estetic. Cu ajutorul betonului decorativ, pavajele au forma, modelul si culoarea alese de dumneavoastra. Pentru a ajunge la un rezultat estetic de exceptie, betonul decorativ este colorat si este imprimat cu ajutorul unor matrite speciale. El poate lua forma pitrei naturale, a rocilor, a gresiei, a faiantei si a altor materiale clasice folosite de obicei la pavarea suprafetelor.

Folosirea cu maiestrie a culorii si a imprimarii cu ajutorul matritelor transforma pavajele din cai de acces in adevarate opere de arta. Rezultatul folosirii acestei tehnici de pavare este un decor exterior (sau interior) de exceptie, plin de culoare si gratie.